Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Препоръчани
Популярно

Църквата „Свети Николай Летни“ в село Жеравна чества днес своя храмов празник

Църквата „Свети Николай Летни“ в село Жеравна чества днес своя храмов празник, съобщиха за БТА от пресцентъра на община Котел.

Църквата е построена през 1834 година. Вкопана е в земята и представлява трикорабна базилика. Иконостасът и иконите са дело на резбари и иконописци от Тревненската школа, като най-известен е Йоаникий Папавитанов. Стенописите са дело на зографите Йордан Михайлович от Елена, Георги и Генчо от Трявна. В храма е подредена богата експозиция от икони, църковна утвар и каменна пластика.

В почивните дни преди храмовия празник община Котел и кметство Жеравна организираха сбор. В храма бе раздаден курбан за здраве.

В местността Добромерица се проведе футболен мач за младежи и ветерани. С фолклорни изпълнения се представиха танцьорите от школа за народни танци „Сливенски ритми“ и членовете от клуб „Традиция“ от градовете Сливен, Нова Загора, Ямбол и др.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button