Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Детски фестивал в ромския квартал на Сливен организират за поредна година от сдружение “Лекари на света” за 1 юни

Детски фестивал в ромския квартал на Сливен “Надежда” организират за поредна година от сдружение “Лекари на света” в навечерието на 1 юни – Международен ден на детето, съобщиха организаторите. Техни партньори са Центърът за обществена подкрепа, детска градина „Надежда“, Професионална гимназия по текстил и облекло “Добри Желязков” и Младежки дом – Сливен.

Тази година форумът е под надслов “Хубава Надежда” и започна вчера с представление с танци, музика и рецитал на поеми от малките възиптаници на детска градина „Надежда“. Ученици от текстилната гимназия представиха версия на пиесата „Албена”. С рисунки на асфалт, работилници за изработване на ръкавички – герои и различни животни, представления по приказки продължи вторият ден на фестивала. На утрешния празник ще има и открита дискотека, прожекция на филми и четене на приказки.

През миналата година фестивалът бе под надслов “Красива Надежда”, а целта му според организаторите бе да промени нагласите на самите живеещи в кв. “Надежда”, както и на останалото население на Сливен да се бори със стереотипите.

Проектът се стреми да промени нагласите на самите живеещи в кв. “Надежда”, както и на останалото население на Сливен с цел да се бори със стереотипите, посочват организаторите. Със същата цел тунелът, свързващ ромския квартал “Надежда” и Сливен, бе освежен и изрисуван с приказни сюжети.

„Лекари на света“ са в „Надежда“ от 2004 година, като през годините са се занимавали основно с женско здраве, достъп до методи за контрацепция, до гинекологични прегледи. Идеята е тези усилия да бъдат  подкрепени на национално ниво и да има Национална програма за семейно планиране и сексуално здраве.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button