Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияПрепоръчани

Експерти от природния парк в Сливен помогнаха на две малки кукумявки

Експерти от природния парк в Сливен помогнаха на две малки кукумявки, съобщиха от Дирекцията на Природен парк “Сините камъни”. Те са били донесени от Румен Маринов от сливенското село Ковачите, който ги е открил изоставени на път, далеч от дървета и сгради.

Малките са здрави и без наранявания, дадени са им вода и храна и са били изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, където ще бъдат отгледани, докато пораснат.

От дирекцията често оказват помощ на бедстващи животни. Експертите съветват в случай на нужда да се търсят хора, които имат разрешителни и са специалисти в тази област. При спасяването на птици и най-вече на техните малки е желателно да се види дали наблизо има дърво или сграда, откъде може да са паднали. В периода, в който се учат да летят, те често падат на земята. Затова се препоръчва, когато бъде открита малка птица, тя да се постави върху клон на дърво или на покрива на сграда в района, където е намерена, за да не бъде лишена от родителски грижи, посочват специалистите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button