Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен

Граждански инициативен комитет (ИК) “Да си върнем Сливен” издига кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен. Това каза днес в националния пресклуб на БТА в Сливен професор Иван Гранитски, член – кореспондент на Българската академия на науките, който е сред участниците в ИК, заедно с ген. Цветан Тотомиров, учени, творци,  писатели, музиканти, общественици, както и политически фигури. Близо петдесет са записалите се в комитета, очаква се броят им да надхвърли сто.

Минчо Афузов е областен управител на Сливен и както БТА съобщи, на 8 юни е подал заявление за освобождаването си от поста. Понастоящем той е в отпуск. Ще се яви на предстоящите местни избори като независим кандидат, подкрепен от граждански организации. Афузов посочи, че очаква подкрепа и от БСП в Сливен, чийто член е, а няколко първични партийни организации на БСП са излъчили неговата кандидатура за кмет на общината на предстоящата общинска конференция на партията. Инициативният комитет няма да регистрира листа с кандидати за общински съветници.

Като основен свой приоритет Минчо Афузов изтъкна образованието, което беше главен акцент и в дейността му на областен управител. “Старал съм се да свърша доста работа в тази посока, но образованието, подобряването на образователната среда ще бъде основна цел и фокус на действие”, каза Афузов и като конкретна цел посочи необходимостта от нормално общежитие в Сливен. Сред другите приоритети на своя бъдещ екип той очерта подобряването на градската среда, инфраструктурата, водоснабдяването и канализацията на града, пътната мрежа, усвършенстването и преструктурирането на синята зона в града и др.

“Екип от ИК разработва програма за развитие и управление на град Сливен, която ще бъде публикувана и отворена за предложения от граждани”, каза Минчо Афузов и допълни, че експертите от комитета ще работят за по-доброто планиране и развитие на града. Своята визия за проблемите на Сливен и тяхното решаване в пресклуба на БТА в Сливен днес представиха Дора Куршумова, арх. Станимир Стамов, Радка Кусева и младият юрист Георги Тенев.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button