Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Международен турнир по спортна акробатика за Купа “Стефка Спасова” ще се състои в Сливен

Второто издание на международния турнир по акробатика за Купа “Стефка Спасова” ще се състои в Сливен от 28 до 30 юни, съобщиха организаторите и домакини от сливенския спортен клуб “Стефан Данчев”.

Тази година в надпреварата ще участват отбори от Турция, Гърция и 12 клуба от България.

Официалното откриване ще се състои на 28 юни, петък, от 14:00 часа в зала “Васил Левски”. Входът за всеки желаещ да посети спортната изява е безплатен.

В първото издание на надпреварата миналата година участваха 350 деца и младежи от 13 клуба на шест държави. Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на Световното първенство в Москва през 1974 година печелят златото. Стефка Спасова напусна този свят през 2021 година, оставяйки след себе си поколения възпитаници – отлични състезатели и вдъхновяващи спортни деятели.

Организатори са клуб по акробатика “Стефан Данчев”, с треньор Виолета Бинева и помощник-треньор Елеонора Петрова, с партньорството на Българската федерация по акробатика и Община Сливен.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button