Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

На полигона „Ново село“ приключва военното учение Enhanced Vigilance Activity – 23

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства на заключителния етап от учението Enhanced Vigilance Activity – 23, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Учението се извършва на полигона „Ново село“ с участието на военнослужещи от италианската бригада „Пинероло“, многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която България е страна домакин, и военни формирования от Сухопътните войски.

Участниците в учението ще демонстрират способности при отбранителни бойни действия. Те ще бъдат наблюдавани от началниците на отбраната на България и на Италия адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, висши офицери от българската и от италианската армия и от структури на НАТО. В деня за демонстрации на учението са поканени да присъстват представители на държавни институции, народни представители, военни аташета.

Чрез видеовръзка, успоредно с демонстрациите на способности в рамките на учението, гостите ще могат да наблюдават и действията на участниците в свързаното тактическо учение „Ответен удар“, което се извършва на учебния полигон „Корен“.

Учението Enhanced Vigilance Activity – 23 включва два етапа – командно-щабно учение, което се състоя от 26 до 30 юни, и тактическо учение с бойни стрелби – от 1 до 5 юли. В учението участват до 1100 военнослужещи от Албания, България, Гърция, Италия, Северна Македония и Черна гора. По време на втория етап на Enhanced Vigilance Activity – 23 механизиран батальон от състава на 2-ра механизирана бригада ще осъществи свързано с него тактическо учение на полигона „Корен“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button