Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Община Сливен финансира 42 сдружения на етажна собственост за обследване на сгради

Четиридесет и две сдружения по Закона за етажна собственост получиха общинска финансова подкрепа в размер до 50% от разходите за енергийно обследване и технически паспорти на жилищните сгради, съобщиха от общинския пресцентър.

От тях 32 сдружения, приключили с тези дейности, внесоха в Общината необходимите заявления за извършеното енергийно и техническо обследване.

Общински екип подготвя необходимата документация и подава проектните предложения в ИСУН – 2020 (Информационна система за управление и наблюдение на средствата в България от ЕС – 2020).

Община Сливен напомня на сдруженията на собствениците, които заявиха желание да кандидатстват за саниране по националната програма, че крайният срок за внасяне на документите в общинската администрация е 10 май.

Както БТА съобщи, с решение на Общинския съвет в Сливен от 26 януари бяха осигурени 1 млн. лева за финансова подкрепа на 80 сдружения на собствениците, заявили желание да кандидатстват пред националната програма.

Кандидатите, които не бъдат класирани на първия етап, ще разполагат с готови документи за енергийно и техническо обследване и ще могат да кандидатстват във втория етап на националната програма.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button