Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Общинските съветници в Нова Загора приеха бюджета за 2024 г. в размер на 53,2 млн. лв.

Общинските съветници в Нова Загора приеха бюджета за 2024 г. в размер на 53,2 млн. лв., съобщиха от общинския пресцентър.

Според кметът Галя Захариева приоритети са гарантиране на издръжката и заплатите по сектори, ремонти на инфраструктурата в малките населени места (85 на сто от парите за текущи ремонти са заделени за тази цел), проектиране на различни обекти, стабилно развитие на здравеопазване, социални дейности, образование и култура, решение на ВиК проблемите в различни населени места.

Общо 6 254 458 лева са предвидени за капиталови разходи за настоящата година. Основните акценти в капиталовата програма са възстановяване на инфраструктурата в града и населените места, облагородяване на междублокови пространства, проектиране и основен ремонт на централна пешеходна зона.

Близо 50 на сто от средствата за проектиране в капиталовата програма са за малките населени места – за проектиране и изграждане на детски площадки, благоустрояване на централни зони в селата, проектиране и основен ремонт на читалища, ремонти на пътища и др.

Данъкът върху недвижимото имущество и такса смет за град Нова Загора се увеличават от тази година, съобщи Галя Захариева. За апартамент във втора зона данък недвижими имоти ще се увеличи с около 30 лв., а такса смет средно с 10 лв. за година.

По думите й от 10 години жителите на града са внасяли по-малко пари и са получавали по-малко услуги. Причината според нея е, че през 2006 г., според промените в закона, градът Нова Загора е първа категория, втора група. Тази промяна обаче не е била отразена в софтуерния продукт на фирмата-собственик на софтуерен модул “Местни данъци и такси”, оторизирана да автоматизира дейностите, извършени от отдел “Местни данъци и такси” в Община Нова Загора. Вместо това в него категорията е отбелязана като втора. Сметната палата е поискала от общината да се промени облагането и да се изпълни законът. Не се предвижда облагане за предишните години. Събраните средства ще бъдат инвестирани в капиталовата програма на града.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button