Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Общо 81 многофамилни жилищни сгради в Сливен кандидатстват за саниране

Документите на 81 многофамилни жилищни сгради за саниране са подадени от Община Сливен към Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха от общинския пресцентър.

Всички постъпили заявления от Сдруженията на собствениците, придружени от доклади за енергийно и техническо обследване, бяха подадени в системата ИСУН 2020 в обявения краен срок – 31 май 2023 г. Оценката и класирането на предложенията по процедурата се извършва от оценителна комисия. Сдруженията на собствениците ще бъдат своевременно уведомявани за евентуални въпроси от оценителната комисия и резултатите от класирането.

Както БТА съобщи, 42 сдружения по Закона за етажна собственост получиха общинска финансова подкрепа в размер до 50% от разходите за енергийно обследване и технически паспорти на жилищните сгради.

С решение на Общинския съвет в Сливен от 26 януари бяха осигурени 1 млн. лева за финансова подкрепа на 80 сдружения на собствениците, заявили желание да кандидатстват пред националната програма.

Интересна и полезна информация за сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА “Европа в България: Общо бъдеще“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button