Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Първи електрически автобус и нов тролейбус в Сливен

В Сливен пристигнаха първи електрически автобус и нов тролейбус, съобщиха от пресцентъра на общината. Доставката е част от втори проект на Община Сливен за градски транспорт, който се финансира от Оперативна програма “Околна среда” 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.

В интервю за БТА заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков съобщи, че електробусите ще обслужват близките населени места и част от градските линии. “Ремонтирахме токоизправителните станции, подменихме всички трансформатори, направихме модерно електронно управление на електропреносната мрежа, която ползват тролейбусите, в някои участъци тя бе основно подменена”, заяви заместник-кметът.

По първия проект („Интегриран градски транспорт на гр. Сливен“, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година) беше обновен автобусният парк в града. Бяха закупени 27 нови дизелови автобуса Евро 6, беше подобрено състоянието на 149 спирки, като се създаде и възможност за достъпност за инвалиди, бяха направени 40 нови спиркови навеса, бяха поставени нови обозначителни табели на всяка спирка, с карта за линиите на градския транспорт. Допълнително бяха поставени осем будки за продаване на билети, на шест от централните спирки на градския транспорт бяха поставени и електронни табла за показване движението на автобусите. В частта, свързана с движението на превозните средства, беше пусната в действие информационна система, която следи движението на пътниците и е в помощ на диспечерите, които организират движението на различните линии. Изграден бе технически пункт за преглед на тролейбуси и автобуси, беше изградена нова автомивка.

С проекта се подобрява качеството на транспортната услуга и се пренасочват част от пътуванията на гражданите от автомобилния към градския транспорт.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button