Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини
Популярно

Петима вече загряват за кметската надпревара срещу Радев

Петима кандидати за кмет на Сливен вече загряват за кметската надпревара срещу Стефан Радев през октомври. Преди 10 дни Бойко Борисов обяви, че кметовете на 4-те общини в Област Сливен ще бъдат издигнати отново от ГЕРБ. Което прави кандидатурата на Стефан Радев сигурна. Едва ли някой се съмнява, че той ще стигне до втория тур на изборите.

С няколко обиколки в загрявката води Пламен Крумов – общински съветник и бивш лидер на СДС в Сливен. Той вече работи усилено за своята кампания през есента. Бившият нападател на ЦСКА се готви да поднесе голямата изненада, достигайки до балотаж.

Всъщност всеки един от петимата има подобна цел. Сигурно е, че Минчо Афузов няма да бъде кандидат на БСП. За справка – кандидатите за кмет на областни центрове се утвърждават от националния съвет, а след  „кървавото“ писмо на Афузов до Корнелия Нинова тази мисия на областния управител на Сливен вече е невъзможна. Което го прави още по-сигурен кандидат за кмет. Най-вероятно Афузов ще бъде издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от Левицата.

БСП обаче ще има свой кандидат. Според запознати не е изключено за първи път социалистите да заложат на свой член, който е бизнесмен. Иде реч за инж. Саркис Шаклиян. Който завърши с отличие Училището за политика, говори свободно няколко езика и има проспериращ бизнес.

Друг социалист също е сред спряганите имена. Румен Бозуков се утвърди като изключително всеотдаен партиен труженик. Предимство са му двете образования – право и икономика, както и опитът му като съветник и изпълнителен директор на Пазара за плодове, зеленчуци и цветя.

Продължаваме промяната няма да остане без собствен кандидат, защото със сигурност партията ще държи да има максимум съветници. На този етап най-вероятен кандидат за кмет е бившият областен управител Веселин Вълчев, който ще се запомни като изключително принципен представител на държавата в Сливен.

Горните петима кандидати със сигурност няма да са единствените. Очакват се още толкова. В крайна сметка на първия тур по Димитровден ще има един цял футбол отбор плюс няколко резервни играчи. Което прави политическото шоу сигурно. Поне за първи тур…. А за втори …, ако има втори тур.

Източник: www.sliveninfo.bg

Подобни публикации

Back to top button