Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Преизбраният кмет на община Котел и общинските съветници положиха клетва

Преизбраният кмет на община Котел Коста Каранашев, новите общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Цветомира Кънева, а временно изпълняващият длъжността кмет Детелина Адамова връчи на Каранашев символите на общината – огърлица и ключ.

Областният управител Маринчо Христов откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Котел за мандат 2023 – 2027 г., съобщиха от областната администрация. Той поздрави местните избраници с резултатите от вота и подчерта значимостта на Котел като възрожденско, книжовно и бунтовно средище. Христов призова местната власт да съхрани историческата ценност на региона и да съживи общината така, че жителите да се чувстват спокойни и сигурни за своето бъдеще.

В своето приветствено слово кметът Коста Каранашев заяви, че от този момент новите кметове и новите общински съветници принадлежат единствено и само на жителите на тази община. Той подчерта, че водени от приоритетите заложени в предизборната им програма ще работят усърдно, за да направят от община Котел добър пример за местно управление.

Най-възрастният сред общинските съветници Али Чобанов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Постъпиха две предложения, но след тайно гласуване, съставено от петчленна комисия по избора, с мнозинство бе избран досегашният председател Христина Чолакова. Тя благодари за доверието и призова всички да загърбят политическите си пристрастия, за да може с обща работа Котел да заеме достойно място на историческата карта.

Както БТА съобщи, кандидатът на ГЕРБ Коста Каранашев бе преизбран за трети мандат за кмет на община Котел на първи тур от местните избори.

Разпределението на общо 21 мандата в Общинския съвет е между ГЕРБ – 14 мандата,  ДПС – четири мандата и “БСП за България” – три мандата.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button