Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Ремонтират сливенския лифт

Сливенският лифт ще бъде изцяло реновиран, като се запазят същите параметри на съоръжението, заяви управителят на общинската фирма Пътнически превози- Сливен – Енчо Петров.

„Да разсея появили се спекулации, че лифтът ще бъде само боядисан, ще кажа, че той ще бъде изцяло обновен. В този си вид ще останат само стълбовете, но след като се изпълнят всички конструктивни становища по тяхната обработка и заздравяване. Всичко останало ще бъде ново – редуктори, управление, ел.-двигатели и въжето. Седалките ще бъдат от същия тип, но напълно нови, осъвременени и с възможност за качване на велосипеди. Мисля, че ще се хареса на хората“, каза Петров.
Той подчерта, че заради гарантиране на сигурността съоръжението е в режим на контрол от техническия надзор по два пъти в годината. Извършват се и текущи проверки непрекъснато.

„Надявам се да го приключим навреме, но ще се концентрираме да приключим всичко по правилата, за да няма сакции и корекции“, допълни Енчо Петров. Той присъства на старта на проекта на Община Сливен за ремонт на туристически обекти в града. Освен ремонт на лифта, ще бъде извършено възстановяване, консервация и реставрация на къщите-музеи на Добри Чинтулов, на Хаджи Димитър, Музея на сливенския бит и Държавната сукнена фабрика. Предвидено е още обособяване на туристически информационен център в сградата на Община Сливен и възстановителни и реставрационни работи на крепостта „Туида“.

Източник: www.sliveninfo.bg

Подобни публикации

Back to top button