Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ТОП новини

Тежкият пътен инцидент с четирима загинали край Сливен е заради превишена скорост

Тежкият пътен инцидент с четирима загинали край Сливен е заради превишена скорост. Това заяви на извънреден брифинг днес окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. Водачът на автомобил, блъснал каруца в ранните часове на 6 май, не е съобразил скоростта с условията на видимост.

Както БТА съобщи, в участък на пътя между Сливен и разклона за село Сотиря, джип е застигнал каруца, в която са пътували четирима мъже. Блъскайки ги с висока скорост, е причинил смъртта им, като тримата са загинали на място, единият – на път към болница. Загинало е и животното, теглило каруцата. По думите на Гангалов, първоначалните данни от огледа – щетите по автомобила и каруцата, дават основание да се смята, че скоростта е била между 120 и 150 км/ч.

Шофьорът е тестван на място и полевите тестове не са отчели наличие на алкохол и наркотици, взета му е кръвна проба. 50-годишният мъж от Сливен е наказван административно няколко пъти, като в два от случаите е за превишена скорост.

Загиналите са на възраст 31, 36 и 37 години, двама от тях живеят в Сливен, другите двама са от други области, посочи Гангалов. Каруцата не е била сигнализирана по никакъв начин, а те не са били облечени със светлоотразителни жилетки. Те са пътували към Сливен от населено място, където вероятно са празнували.

На пътя, където е станало произшествието, има ограничение на скоростта 90 км/ч, каза комисар Димитър Кикьов, началник на отдел “Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР – Сливен. Пътят е наскоро асфалтиран, има поставена маркировка. По думите му основните фактори за катастрофата са три – скорост, намалена видимост и необозначено пътно превозно средство и пътници.

Контролът върху тези превозни средства в областта е засилен, каза още комисар Кикьов. От началото на годината има 53 санкционирани водачи, затова че каруците не са обозначени, 35 са санкционирани, че са се движели през нощта без светлоотразителни жилетки.

Случаят е квалифициран като изключително тежък, мъжът ще бъде задържан за 72 часа и предстои да бъде направена преценка дали да бъде внесено искане за постоянна мярка “Задържане под стража”. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, като за това престъпление законът предвижда наказание от пет до 20 години лишаване от свобода.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button