Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Учениците от фолклорното училище в Котел ще изнесат безплатен концерт на 7 април в зала „Сливен”

Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев“ ще изнесе празничен концерт на 7 април в зала „Сливен“. Това съобщиха от пресцентъра на община Сливен, по чиято покана участва училището.

Концертът е безплатен и е част от Великденската програма на общината. От днес (5 април) на касата на зала „Сливен” желаещите могат да получат безплатни пропуски, чийто брой е съобразен с капацитета на залата.

Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев“ е създадено е през 1967 година. Учениците се обучават в специалностите “Кавал”, “Гайда”, “Гъдулка”, “Тамбура”, “Народно пеене”, “Български танци”, “Акордеон”. Приемат се деца за редовно обучение и след завършен четвърти клас. Около 90 процента от възпитаниците се реализират в областта на фолклора – в различни фолклорни ансамбли, танцови, музикално-инструментални формации, детски музикални школи, като педагози в училища по изкуствата, в читалище и др.

През 2017 година учебното заведение отбеляза своя половинвековен юбилей с концерт “Традиция и приемственост” в Драматичния театър “Стефан Киров” в Сливен с участието на възпитаниците на НУФИ “Филип Кутев”- Котел и Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button