Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Учители от Природо-математическата гимназия в Сливен обмениха опит с колеги по програма „ЕРАЗЪМ+“ в Испания

Учители от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен обмениха опит със свои колеги по програма „Еразъм+“,като  представиха опита, който са придобили в Испания.

Седем преподаватели от учебното заведение от 5 до 11 март са посетили училища в Мадрид по проект „Щастливо училище чрез позитивно образование“ към програма „Еразъм+,“ ключова дейност 1, за обмен на добри практики с учители от други европейски страни.

Сред предложенията, които директорът на гимназията Мариана Милева посочи като модели, които да взаимстват, са този на финансиране, създаване на релакс пространство, режим за ползване на мобилните телефони и др.

Проектът, който ППМГ изпълнява, е на стойност 16 625 евро, а срокът му е осем месеца, съобщи Веселина Тонева, преподавател в гимназията. Освен нови компетенции за учителите, той има за цел да помогне на ученици, които се чувстват изолирани да се приобщят към училищния живот чрез изкуства и интерактивни методи на работа в часовете.

Логото на проекта е изработено от дванадесетокласника Айхан Хасанов, който сподели, че елементите, които е използвал, внушават щастие и позитивно мислене. Това са човешки фигурки, които образуват усмивка, отворена книга, която символизира знание.

На 22 март Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен чества своя празник. Сливенското училище, създадено през 1835 година и съществуващо като гимназия от 1878 година, е не само най-старото училище в Сливен, но и четвъртото или петото учебно заведение с най-дълголетна история в страната.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button