Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

В котленското Малко село ще започне работа по проект за подмяна на довеждащ водопровод и водопроводна мрежа

В котленското Малко село ще започне проект за подмяна на довеждащ водопровод и вътрешна водопроводна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Община Котел.

С изпълнението му ще бъде извършена най-мащабната подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в рамките на общината, подмяна на довеждащия водопровод и модернизация на помпената станция. Проектът ще се отрази и на селата Филаретово, Топузево и Соколарци, които се снабдяват с питейна вода от главния водопроводен клон, захранващ Малко село.

До момента липсата на вода в Малко село неизменно водеше до режим на водата и в останалите три населени места, и се налагаше те да бъдат снабдявани с водоноски.

Работата по проекта ще започне до няколко месеца, като настилката в обхвата на подмяната ще бъде възстановена, съобщи кметът на Котел Коста Каранашев по време на редовната сесия на Общинския съвет миналата седмица, на която беше приет бюджетът на Община Котел за 2024 година.

Община Котел има четири проекта, чието изпълнение може да започне веднага при финансиране”, каза в началото на годината Каранашев. Единият от тях е основен ремонт на пътя за село Медвен. В с. Малко село ще бъде извършена цялостна реконструкция на вътрешната водопреносна мрежа и външен захранващ водопровод, такъв ще бъде изграден и в с. Градец, както и ще има подмяна на улично осветление и ремонти на инфраструктурни обекти.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button