Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

В Нова Загора ще бъде открита реконструирана пречиствателна станция за отпадъчни води

В Нова Загора на 28 ноември ще бъде открита реконструирана пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ), съобщиха от “Водоснабдяване и Канализация – Сливен”, които са изпълнители на проекта. Общата стойност на инвестициите по реконструкцията на съоръжението възлизат на 10 249 812 лв.

За по-малко от три години изцяло е модернизирана пречиствателната станция, като са ремонтирани всички сгради и съоръжения. Рехабилитирани са утайкоуплътнител,  изсушителни полета, депа за съхранение на обезвредена утайка и административна сграда. Инфраструктурата е подобрена чрез изграждане на площадкови комуникации, нова ограда и портал. Извършено е благоустройство и подмяна на електрическите табла и осветлението. Изградени са заземителна и мълниезащитни инсталации.

Дейностите по реконструкцията на ПСОВ са част от проект “Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на “Водоснабдяване и Канализация – Сливен” ООД”, финансиран от ОП “Околна среда” на обща стойност над 136 млн. лв.

Реализирането на целия проект по подмяна на ВиК инфраструктурата в Нова Загора е приключил на 99 процента, съобщи кметът на общината Галя Захариева на среща с областния управител Маринчо Христов, който в началото на тази седмица свика среща за отчет на цялостния проект.

На срещата стана ясно, че се очаква приключването на целия проект по подмяна на ВиК инсталациите на територията на Сливен да стане в началото на следващата година.  Неточности в изготвянето на проекта, голямата дълбочина, на която се копае и високите подпочвени води в кв. “Речица” са причина там ремонтните дейности да продължат и през следващата година, посочват още от областната администрация.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button