Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

В РИК -Сливен са постъпили две жалби, свързани с нарушаване на правилата за агитационните материали

Парламентарен вот 2023

В РИК – Сливен са постъпили две жалби, свързани с нарушаване на изборните правила относно агитационните материали, съобщи днес говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Сливен Даниела Василева. Едната е за нарушение в град Шивачево, а другата е в Сливен и касае неспазени пропорции на надписа “Купуването и продаването на гласове е престъпление” в агитационен материал.

Една подвижна секция ще бъде образувана в Сливен, каза още Василева и припомни, че всички, които искат да гласуват чрез подвижна секция, могат да подадат заявления до 27 март.

На 27, 28 и 29 март са предвидени обучения за членовете на секционните избирателни комисии в четирите общински центъра.

Множество замени на членове на СИК имаше през последната седмица, след като стана ясно, че изборният процес се усложнява заради видеозаснемането, каза Василева и предположи, че те вероятно се притесняват дали ще се справят.

В област Сливен  са образувани 292 избирателни секции за парламентарния вот на 2 април. В тях ще бъдат ангажирани 1521 членове на комисии.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button