Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Започна ремонт на старата часовникова кула в Сливен

В Сливен започна ремонт на Старата часовникова кула, която се намира до Средно училище „Пейо Яворов”, съобщиха от общинския пресцентър.

Обектът е един от емблематичните за града от миналото. Строежът ѝ започва в началото на ХІХ век. През 1936 г. силна буря разрушава горната дървена част. Възстановена е по стар образец. В миналото кулата е служила и за пожарникарска наблюдателница.

Дейностите предвиждат ремонт на дървеното стълбище на кулата, нова ел. инсталация, която включва лампи, прожектори и художествено осветление. Ще бъдат монтирани нови неръждаеми мрежи за защита от птици, а дървената част на кулата ще бъде обработена с лак. На покрива ще бъде положена хидроизолация и ново отводняване, ще се ремонтира корнизът, като фасадите на кулите ще се префугират. Срокът за изпълнение е петдесет работни дни.

През 2022 г. бе изцяло обновена и завършена часовниковата кула над сградата на общината, която е най-високата часовникова кула в България.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button