Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Близо 300 хиляди лева са задълженията на Специализираната болница за рехабилитация в Котел

Близо 300 хиляди лева са задълженията на Специализираната болница за рехабилитация в Котел. Това каза пред репортер на БТА директорът на лечебното заведение д-р Цветан Влахов, който научи от БТА за планирано днес посещение в болницата на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

На официалния сайт на болницата е публикувана информация, че временно се преустановява приемът на пациенти от 1 юни, поради невъзможност за предоставяне на медицинските услуги във връзка с напускане на работници и служители.

От половин година приходната част на болницата се формира почти изцяло от здравната каса, посочи д-р Влахов. Това са постъпленията от преминалите през лечение пациенти. Грубо казано, около 20-30 хиляди лева всеки месец не достигат на дружеството да съществува, каза той и допълни, че за да функционира болницата, трябва да се върне и персоналът.

По думите му задълженията растат постоянно. Отлив на пациенти се е получил по време на ковид пандемията, но тогава са били подпомагани от бюджета на министерството.

На 30 май Общинският съвет в Котел прие декларация срещу евентуалното закриване на Специализираната болница. В декларацията се настоява министърът на здравеопазването, който е принципал на болничното заведение, да предприеме незабавни действия за плащане на заплатите на работещите там, както и задълженията, натрупани от болницата. Настоява се още да се вземат мерки за връщане на напусналия персонал предвид високата им квалификация.

На Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ е възложено извършването на проверка в лечебното заведение, посочват от министерството на здравеопазването.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button