Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Близо петдесет служители от затвора в Сливен протестираха около час пред Женския затвор

Близо петдесет служители от затвора в Сливен протестираха около час пред Женския затвор. Това каза за БТА Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите. Надзирателите са били подкрепени и от синдикалната организация на служителите в МВР, с които са в партньорски отношения.

Сред исканията на протестиращите са справяне с корупцията, справяне с агресията, актуализиране на доходите, увеличаване на персонала и подобряване на условията на труд. По думите на Михайлов проблемите на надзирателите се задълбочават с оглед рестриктивните мерки на Министерството на правосъдието за икономия на средства от извънреден труд, което в публичното пространство се анонсира като реформа.

Надзиратели от Сливен ще се включат в протеста на 19 май в София, който се предвижда да бъде пред Министерството на правосъдието. Предварително ще отправим покана за разговор към правосъдния министър със заинтересованите служители, а не през синдикалните организации, посочи той. Същевременно подготвяме писмо до еврокомисаря по правосъдие и сигнал до европейската комисия против изтезанията, която периодично прави проверки на местата за лишаване от свобода, констатира и отразява същите проблеми, за които споделяме, за условията на труд, каза Михайлов.

По информация на Министерството на правосъдието в корпуса на затвора в Сливен и в двете общежития от открит тип – „Рамануша“ и „Сливен“, лишените от свобода са 210, в ареста са настанени 37 задържани. Общият брой на персонала е 161, от тях 111 са надзорно-охранителен състав.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button