Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Мащабна акция на МВР

Множество разкрити престъпления. Има задържани

Спецакция по всички направления на дейност е проведена вчера на територията на ОДМВР-Сливен. Целта е противодействие на престъпленията срещу собствеността, производството и разпространение на наркотични вещества, икономически престъпления и пътна безопасност.

В хода на акцията криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали извършители на серия от кражби. От началото на месец май са заявени четири кражби- хранителни продукти и вещи  от избено помещение; златни накити; 130 броя метални елементи от газови бутилки от фирма в индустриалната зона на град Сливен; кражба на инструменти, кабели и дървен материал от частен имот. Престъпленията са извършени на територията на сливенския квартал „Надежда“. В резултат на проведена вчера специализирана операция полицейските служители са установили и задържали извършителите. Те са трима мъже на 20,34 и 28 години криминално проявени и осъждани, и две непроявени момчета на  17 и 13 години, всички от град Сливен. Част от инкриминираните вещи са издирени и предадени. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен са разкрили джебчийска кражба. На 15 май в района на автобусна спирка, намираща се на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен, мъж на 39-годишен, след като е използвал ловкост, е откраднал неголяма парична сумата от връхната дреха на 81-годишен пенсионер. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

По време на операцията е задържан мъж на 29 години, който на 14 май е проникнал в частен имот на ул. „Асеновска“ в град Сливен, извършил е кражба на дрехи, обувки, и е повредил техника и обзавеждане. Задържан е за 24 часа. Върнал е част от инкриминиралите вещи.

Служители на участък „Градец“ към РУ-Котел са разкрили две домови кражби от имоти в селата Градец и Пъдарево. Съвместно със служители на РДГ-Сливен е установена незаконно добита дървесина в частен имот в село Градец. По случая е образувано досъдебно производство.

По линия „Наркотици“ служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен при проверка на 42-годишен криминално проявен мъж от град Сливен са намерили и иззели ел. везна и общо 6 опаковки, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на метамфетамин и марихуана. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувана е досъдебно производство.

При операцията в град Нова Загора служители от полицейското управление в града  са извършили проверка на 31-годишна жена от град Ямбол, като в нея са намерили и иззели 11 броя опаковки, съдържащи хероин. Жената е задържан за 24 часа. Образувана е досъдебно производство.

В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверки на търговски обекти в град Сливен за установяване на закононарушения, свързани с продажбата и разпространението на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В един от обектите е установена нерегламентирана продажба на стоки, носещи логата на световни марки, без съгласието на притежателя на изключителното право на марките. Иззети са различни артикули. По случая е образувано досъдебно производство.

По времена операцията на ул. „Шипка“ в град Сливен екип на група „Охрана на обществения ред“ е спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“. Автомобилът е управляван от водач на 34 години от Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място, без съгласието на притежателя на изключителното право на марките е показала положителен резултат. Водачът е задържан. По случая е образувано бързо производство.

Източник: www.sliveninfo.bg

Подобни публикации

Back to top button