Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Пет жилищни блока в Сливен кандидатстват за финансиране по втория етап от националната програма за енергийно обновяване

Сдруженията на собствениците на пет блока в Сливен кандидатстват за финансиране по втория етап от националната програма за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Една от сградите се намира в кв. “Сини камъни”, останалите – в централната част на града. Ако бъдат одобрени, собствениците им ще трябва да осигурят сами 20 на сто от разходите за саниране, каквото е изискването на втория етап от програмата.

Документите са окомплектовани и подадени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Междувременно срокът за прием на документи бе удължен до 28 март.

БТА припомня, че в Сливен по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани 16 блока, като общата стойност на ремонтните дейности е над 27 милиона лева. Общо 81 бяха кандидатствалите.

Общо 42 сдружения по Закона за управление на етажната собственост получиха общинска финансова подкрепа в размер до 50 на сто от разходите за енергийно обследване и технически паспорти на жилищните сгради.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button