Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Сдружение от Сливен ще популяризира ромската култура чрез емблематични творци и артисти

Сдружение „Ромска академия за култура и образование” ще популяризира ромската култура по проект „Панорама на ромската култура” . Това съобщи днес на встъпителна пресконференция Антония Захариева, ръководител на проекта. Той е с продължителност 14 месеца – от февруари 2023 г. до април 2024 г., финансиран по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” в партньорство с Норвежкия колеж за зелено развитие (Høgskulen for grøn utvikling).

Ще бъдат обучени доброволци, които ще интервюират известни представители на ромския етнос – творци, артисти, лекари и други, които са се реализирали успешно в различни сфери на живота. Ще бъдат изготвени техни портрети и тяхната творческа продукция и постижения, които ще бъдат представени в книга и видеоматериали. Партньорите им от норвежкия колеж ще помогнат за обучението на доброволците. Видеата и книгата ще бъдат разпространени в България и Норвегия.

“Това е иновативен проект, насочен към истинското лице на ромската култура и изкуство”, заяви Стела Костова от РАКО.  Целта, по думите й, е да се привлече широк кръг публика към ромската култура и изкуство чрез примера на емблематични ромски творци и артисти.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button