Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

В навечерието на 24 май в Сливен ще бъдат връчени награди на изявени учители

Изявени учители и дейци на културата в Сливен ще бъдат наградени на тържествена церемония и концерт днес по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, информираха от пресцентъра на община Сливен. Награждаването ще се състои от 18:00 часа в зала „Сливен“.

Общинската награда „Аргира Жечкова“ през тази година получи Веселина Тонева, главен учител по български език и литература, общественик. Тонева е номинирана от инициативен комитет, съставен от родители и общественици. Подкрепена е също от Институт за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българска академия на науките, Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

С грамоти ще бъдат отличени училищните преподаватели, които бяха номинирани за наградата, както и изявени в различни професионални области учители и творци на изкуството. От името на министъра на образованието началникът на Регионалното управление на образованието Кристияна Станкова ще поднесе призовете на удостоените с националната награда „Неофит Рилски“ сливенски педагози.

За първи път заедно ще изнесат концерт Симфоничният оркестър и хорът и оркестърът към Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен“, под диригентството на маестро Георги Андреев, главен диригент на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, съобщи за БТА директорът на Симфоничния оркестър Кремена Оксенкруг.

В 20:00 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще започне спектакълът “Обич и песен” с участието на Йорданка Христова, Мими Иванова и Развигор Попов, дует „Шик“.

Тържествената вечер ще завърши с илюминации.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button