Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

За осма година в местността Сайганица край котленското село Кипилово ще има рокерски събор

За осма година в местността Сайганица край котленското село Кипилово ще има рокерски събор. Това съобщиха от пресцентъра на община Котел, които са съорганизатори заедно с мото клуб Swallow 33.

Програмата на мото събора, който ще се състои от 18-и до 21 юли, включва игри, нестинарски танци, стънтшоу, мото обиколка „В чест на Раковски“ – от с. Кипилово до град Котел и богата музикална програма. Тази година в нея участват емблематичните рок групи „Сигнал“ и „Контрол“, както и по-младите им колеги от SinDeed и Aledan. Сред участниците са още фолклорен ансамбъл „Еподай“, Pavlin Manev’s Hope, DJ Румен и DJ Пенчо Пенчев.

Организаторите са поканили групи за исторически възстановки, които ще представят снаряжение, въоръжение, бит и култура на древните войни. Ще има игри, стрелба с лък и демонстрации. За децата ще бъдат организирани занимания с аниматор. В близост до местността се намира втората по запазеност римска крепост на Балканския полуостров – т.нар. Хърсовград или Кипиловско кале.

Ще има още топла скара, студена бира, чевермета, разнообразие от мезета и традиционна шкембе чорба.

От община Котел напомнят, че достъпът на автомобили по време на събора ще бъде забранен, с изключение на тези превозни средства, които ще извършват товарно-разтоварна дейност. Паркирането на автомобили ще се извършва до входа на събора, където ще има специално обособен за целта паркинг.

Местността Сайганица от няколко години е предпочитано място за любителите на моторите и високите скорости. Съборът е и част от културния календар на община Котел.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button