Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниобществоПрепоръчани
Популярно

Започна озеленяването на т.нар. “зелен коридор” между два парка в Сливен

В навечерието на пролетния сезон в Сливен започна озеленяването по улица “Никола Фурнаджиев”, където общината изгражда “зелен коридор” между Градската градина и парк “Юнак” по проект, съобщиха от общинския пресцентър.

Паралелно с озеленяването там, започнаха и първите кражби на новите цветя и дървесна растителност, алармират от общината, като призовават гражданите при нередности и ако забележат вандалски прояви, да сигнализират на дежурния телефон.

Както БТА писа в края на миналата година започна пилотен проект за възстановяване на улица “Никола Фурнаджиев” и озеленяване в района. Дейностите предвиждат обогатяване на съществуващото озеленяване чрез засаждане на нови широколистни и иглолистни дървесни видове, вечнозелени и цъфтящи храсти и многогодишни цветя. Предвижда се изграждане на кътове за отдих, където ще бъдат монтирани градински пейки, водни елементи-стени, както и чешми за хора и животни.

Проектът се изпълнява по Програма “Опазване на околната среда и климатичните промени” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Водещ партньор е Националният доверителен екофонд (НДЕФ), а от страна на донорите – Асоциацията на местните и регионални власти (KS) в Норвегия, в сътрудничество със Западно-норвежкия изследователски институт.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button