Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Нургюл Салимова игра шах с кмета на Котел

Нургюл Салимова изигра две приятелски партии шах с кмета на община Котел Коста Каранашев на път за вкъщи. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Шахматните партии се проведоха в кметството на котленското село Градец.

„Нургюл е истинско олицетворение на нацията ни! Тя излъчва скромност, чистота, честност и добрина! Днес, тази крехка девойка доказва на младото поколение българи, че с труд и упоритост, мечтите се сбъдват! Пожелавам ѝ много бъдещи успехи и дано повече българи носят в себе си тези качества, за да пребъде България!”, каза кметът Коста Каранашев след срещата си с нея.

Нургюл Салимова завърши на второ място в Световната купа по шахмат за жени в столицата на Азербайджан Баку на 21 август. Класирането за финала на второто издание на Световната купа по шахмат е най-значимото постижение в кариерата на 20-годишната Салимова при жените.

От две години Котел е домакин на Международен шахматен фестивал „Георги Раковски“, а през това лято Общината организира безплатни шахматни занимания за децата от местната школа. В рамките на септемврийския културен календар на Община Котел ще се състои първият шахматен празник за жителите на пет села.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button