Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Участниците в учението „Отбранителен щит 23“ ще демонстрират способности на учебен полигон „Ново село“

Демонстрациите ще наблюдават президентът, министърът на отбраната и началникът на отбраната

Демонстрации на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“ ще има днес на учебен полигон „Ново село“, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). Демонстрациите ще наблюдават президентът Румен Радев, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Отбранителен щит 23“ е част от многонационалното мащабно учение Defender Europe 23 и се провежда от 17-и до 29 май в района на „Ново село“. По време на учението, в което участват над 400 български военнослужещи, ще бъде развърната многонационална бойна група. Тя ще включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили, информират още от МО.

Основната цел на „Отбранителен щит 23“ е да се повиши подготовката на участниците в многонационална среда за провеждане на отбранителни действия. Defender – 2023 обединява многостепенни учения, които се провеждат в три последователни фази – Swift Response, Immediate Response и Saber Guardian.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button